10-daagse Avontuurlijke Groepsreis in Kirgizië 2021

10-daagse Avontuurlijke Groepsreis in Kirgizië!

Kom mee op onze 10-daagse Avontuurlijke Tocht in juli en augustus 2021! 

BESCHIKBARE DATA

2 – 11 JULI 2021 (nog 6 plaatsen beschikbaar)

1 – 10 AUGUSTUS 2021 (nog 7 plaatsen beschikbaar)

Wil je graag deelnemen? BOEK JE PLAATS HIER

EN ONTVANG 10% KORTING OP DE TOTALE KOSTPRIJS VAN DEZE GROEPSREIS!

(korting geldig tem 15 januari 2021)

In 2018 bracht ik bijna 12 maanden door in Kirgizië en ben ik echt verliefd geworden op de schoonheid van dit kleine Centraal-Aziatisch land!

Niet alleen zijn de bergachtige landschappen er adembenemend, Kirgizië is ook één van de weinige Centraal-Aziatische landen waar je nog steeds kennis kunt maken met de authentieke nomadische cultuur.

Na het grote succes van onze Avontuurlijke Reizen in 2018 en 2019 (bekijk de video’s hier), willen Niko en ik reizigers opnieuw de kans geven om samen met ons op een nieuwe rondreis doorheen Kirgizië te gaan! 

Dit is wat onze deelnemers van de Avontuurlijke Trektocht in 2018 en 2019 vonden:

“Avontuurlijke, informele, geweldige gidsen en groepsleiders, verbluffend mooie landschappen” – Bart, deelnemer Avontuurlijke Trektocht 2018

***

“Het is een tocht die je niet snel zat vergeten vanwege de natuur, de nomaden die je zult ontmoeten en de authentieke, spontane en flexibele begeleiding van Cynthia, Niko en Aleksei. Je kunt hen alles vragen en zij zullen altijd hun best doen om aan je behoeftes te voldoen! Ook kiezen ze ervoor om voor de hele groep op safe te spelen, wat ik erg op prijs stelde. Bedankt! ” – Ceciel, deelneemster Avontuurlijke Trektocht 2018

***

“Een uitdagende, sportieve reis in een prachtig land. Geschikt voor mensen die geen fan van zijn van de standaard groepsreis. De voordelen van een groepsreis (in korte tijd veel mooie plaatsen zien) gecombineerd met meer dan genoeg ruimte voor eigen invulling en tempo maken het een unieke groepsreis.”  – Marloes, deelneemster Avontuurlijke Trektocht 2019

***

“Deelnemen aan dit avontuur was de beste beslissing die ik de afgelopen tijd heb genomen. Ik kreeg de indrukwekkendste natuur te zien in de meest afgelegen gebieden van de wereld en leefde als een echte Kyrgische nomade onder de vleugels van Moeder Natuur. Naast het land heb ik ook Cynthia, Nico en Aleksei ontmoet, drie zeer inspirerende mensen die een enorme indruk op mij hebben gemaakt en ervoor hebben gezorgd dat je het maximale uit dit avontuur kunt halen. Kirgizië is nog steeds vrij onontdekt en op de een of andere manier hoop ik dat het voor altijd zal zijn, maar als je het nu met volle teugen wilt ervaren, meld je dan nu aan!” – Tobias, deelnemer Avontuurlijke Trektocht 2019. 

De groepen die in 2018 en 2019 deelnamen aan onze 10-daagse Avontuurlijke Tocht

Hou je van avontuur en ‘the great outdoors’? Heb je er altijd van gedroomd om te paard doorheen de bergen te reizen en een paar nachten in de joert van een nomadische familie door te brengen? Gaat je hart sneller kloppen bij het idee om in afgelegen bergen te wandelen en te kamperen op de oevers van kristalheldere bergmeren?

Dan nodigen we je uit om deze zomer deel te nemen aan onze 10-daagse avontuurlijke reis doorheen Kirgizië!

De 10-daagse Avontuurlijke Tocht gaat op volgende data door:

2 – 11 JULI 2021 (nog 6 plaatsen beschikbaar)

1 – 10 AUGUSTUS 2021 (nog 7 plaatsen beschikbaar)

Wil je graag deelnemen? BOEK JE PLAATS HIER

EN ONTVANG 10% KORTING OP DE TOTALE KOSTPRIJS VAN DEZE GROEPSREIS!

(korting geldig tem 15 januari 2021)Wat je mag verwachten op de 10-daagse Avontuurlijke Trektocht

Tijdens de Avontuurlijke Trektocht gaan we 2 dagen te paard doorheen de adembenemende Terskye Alatau bergpas in het Centraal Tian Shan-gebergte richting het prachtige Son Kul-meer.

Onderweg ontmoeten we nomadische herders, proeven we van enkele Kirgizische nationale gerechten en slapen we in de joerts van Kirgizische nomadische families.

Eenmaal we deze paardentocht hebben gemaakt, gaan we de “Fairytale” Canyon verkennen, bezoeken we een prachtige waterval in het woud en nemen we een duik in het Issyk-Kul-meer.

Kyrgyzstan Adventure Tour - sunset at Issyk-Kul lake

Daarna starten we met het tweede deel van de Avonturentocht: een 4-daagse trektocht overheen de Ala-Kul-bergpas (ongeveer 65 km in totaal).

We wandelen langs de oevers van de Karakol-rivier, doorheen adembenemend valleien, weiden en canyons tot we het prachtige Ala-Kul bergmeer bereiken dat bekend staat om z’n steeds wisselende kleuren.

Tijdens deze trektocht kamperen we op de oevers van rivieren en het Ala-Kul meer en op de laatste dag kan je baden in de warmwaterbronnen van de Altyn-Arashan vallei.

We organiseren deze tocht in samenwerking met onze goede vriend en plaatselijke gids Aleksei van Kyrgyz Nomad. Toen Niko en ik in Kirgizië verbleven, heeft Aleksei ons de mooiste plekjes van het land laten zien en een geweldig inzicht in de cultuur gegeven.

Dit zijn wij (van links naar rechts): Niko – Cynthia – Aleksei

Tijdens zowel de paardentocht als de trektocht zullen we ook vergezeld worden door lokale berggidsen die ervoor zorgen dat we soepel onze weg doorheen de bergen vinden.

We kijken ernaar uit om je mee te nemen op deze tocht! Het wordt een ongelooflijk avontuur en een unieke gelegenheid om de schoonheid van een wonderbaarlijk land (één van onze favoriete bestemmingen!) te ontdekken en de levensstijl van de Kirgizische nomaden te ervaren!


Overzicht van de reis

 • Wanneer: 2 tem 11 juli 2021 en 1 tem 10 augustus 2021
 • Start & Einde: Bisjkek, Kirgizië
 • Transport: minibus met airco
 • Slaapplaatsen: In het huis van een plaatselijke familie, joert, tent en pension
 • Maximale groepsgrootte: 15 personen
 • Intensiteit van de 4-daagse wandeling: gemiddeld tot zwaar (de 2e en 3e dag van de tocht zijn het zwaarste, we beklimmen steile heilingen op een uitdagend terrein en op grote hoogte (+3000 meter). Het is dus aangeraden om enkele maanden op voorhand je uithoudingsvermogen te trainen) 
 • Wie kan deelnemen: Deze tocht is geschikt voor avontuurlijk ingestelde reizigers vanaf 18 jaar. De gemiddelde leeftijd van de reizigers die in de voorbije jaren hebben deelgenomen, lag tussen de 20 en 65 jaar. De deelnemers zijn zowel van Belgische, Nederlandse als internationale afkomst (we hebben ook een Engelstalige beschrijving van deze tocht) die alleen, met een vriend(in) of met een partner deelnemen. Deze tocht is niet geschikt voor gezinnen met kinderen onder de 16 jaar. 

Wil je graag deelnemen aan deze reis?

BOEK JE PLAATS HIER

EN ONTVANG 10% KORTING OP DE TOTALE KOSTPRIJS VAN DEZE GROEPSREIS!

(korting geldig tem 15 januari 2021)

Een van de groepen die in juli 2019 deelnamen aan de Avontuurlijke Tocht


10-daagse reisbeschrijving

 Dag 1: Bishkek –Tokmok – Orto Tokoi Reservoir – Son Kul meer

We verzamelen ‘s ochtends rond 9 uur in Bishkek. We stappen in de wagen en rijden een uurtje naar Tokmok, waar we de Burana toren bezoeken. Deze toren is het enige dat nog overblijft van een ooit bloeiende stad aan de Oude Zijderoute.

Na een kleine rondleiding op deze historische site maken we een lunchstop. Daarna vervolgen we onze reis naar het Son Kul meer (4 uur rijden). Onderweg houden we even halt bij het Orto Tokoi Reservoir.

Orto Tokoi Water Reservoir Kyrgystan

In de late namiddag komen we toe aan het Son Kul meer, een prachtig bergmeer gelegen net onder 3000 meter hoogte. Daar bereiden de semi-nomaden ons een warm avondmaal en overnachten we in hun joertkamp. 

Maaltijden inbegrepen: lunch, avondmaal.
Overnachting: gedeelde joert .
Voorzieningen: geen elektriciteit, geen wi-fi, geen warme douche. Toilet is buiten.

Dag 2: Start van de 2-daagse paardentocht: Son Kul– Kilemche Valley

We beginnen de dag met een typisch Kirgizisch ontbijt. Daarna klimmen we op onze paarden en rijden we naar de Kilemche Valley (rit van ongeveer 4 – 5 uur) langsheen een prachtige bergpas.

We lunchen in de vallei en in de namiddag hebben we vrije tijd om het gebied al wandelend te verkennen. In deze vallei ervaren we ook het leven van de semi-nomaden en hun cultuur. Het is ook mogelijk om de Kirgizische traditionele drank ‘kymyz’ (gefermenteerde paardenmelk) te proeven.

We brengen de nacht door in een joertkamp van een plaatselijke nomadenfamilie, waar we ook mogen genieten van een traditioneel avondmaal.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, avondmaal.
Overnachting: gedeelde slaaplaats in een joert.
Voorzieningen: geen elektriciteit, geen wi-fi, geen warme douche. Toilet is buiten.

Dag 3: Kilemche Valley – Son Kul meer

We beginnen de dag met een ontbijt in de joert. Daarna steken we met onze paarden een ander fantastisch mooie bergpas over richting het Son Kul meer.

We arriveren rond de middag bij het meer. Je hebt de hele namiddag tijd om langs de oever van het meer te wandelen en de nomadische herders te ontmoeten en hun joerts te bezoeken. De nomaden verblijven met hun kuddes van eind mei tot eind september in de weiden rondom het meer. Als je zin hebt, kan je ook een verfrissende duik in het meer nemen.

We brengen de nacht door in een joert aan de oevers van het Son Kul meer.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, avondmaal.
Overnachting: gedeelde slaaplaats in een joert.
Voorzieningen: geen elektriciteit, geen wi-fi, geen warme douche. Toilet is buiten.

Dag 4: Son Kul meer – Issyk Kul meer

Na het ontbijt is er nog even tijd om een duik te nemen in het meer en dan vertrekken we met de wagen naar onze volgend bestemming. Onderweg rijden we langsheen prachtige bergpassen en maken we ook een korte wandeling naar een verborgen waterval.

We komen in de namiddag toe in het dorpje Kayi-Say, gelegen aan de zuidelijke oever van het Issyk Kul meer. Issyk Kul betekent “warm meer” in de Kirgizische taal omdat het ondanks de koude temperaturen in de regio tijdens de winter nooit bevriest. Er zal tijd zijn om te ontspannen op het ‘strand’ en te zwemmen in het meer.

‘s Avonds verblijven we in een joertkamp aan de oevers van het Issyk Kul meer en worden we getrakteerd op het muzikale optreden van een traditinele Kirgizische folkloregroep.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, avondmaal.
Overnachting: Gedeelde slaapplaats in een joertkamp
Voorzieningen: Warme douche, westerse toiletten.

Dag 5: Issyk Kul meer –  Fairytale Canyon – Barskoon Waterfall – Karakol.

Na het ontbijt is er nog even tijd om een duik te nemen in het Issyk Kyl meer.  Daarna rijden we naar de “Fairytale Canyon” voor een korte wandeling. Deze canyon staat bekend om zijn unieke rode kleuren en vreemde vormen en is een paradijs voor fotografen.

Nadat we er wat tijd hebben doorgebracht, vervolgen we onze kleine roadtrip en stoppen we in de Barskoon Gorge waar we een prachtige waterval in het bos bezoeken.

Daarna zetten we onze reis verder naar het stadje Karakol, waar we de nacht in een gezellig pension doorbrengen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, avondmaal.
Overnachting: Gedeelde kamer in een pension
Voorzieningen: Warme douche, westerse toiletten, wifi.

Dag 6: Start van de 4-daagse trektocht: Karakol Valley

We ontbijten in het pension en brengen daarna alles in gereedheid voor de 4-daagse trektocht. In de late ochtend stappen we in de auto en rijden we naar de Karakol gorge. Dit is het startpunt van onze trektocht.

Vandaag wandelen we ongeveer 16 kilometer langs de oevers van de woeste Karakolrivier naar de Karakol Valley, waar we doorheen een beboste oase trekken en op fantastische uitzichten worden getrakteerd. Deze dag is eerder een ‘gemakkelijke wandeldag’ en een ideale inleiding om onze beenspieren in beweging te brengen.

We slaan ons kamp op aan één van de oevers van de rivier en genieten van een stevig avondmaal voordat we voor de eerste nacht onder de sterrenhemel slapen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, avondmaal.
Overnachting: tent
Voorzieningen: geen. Je kunt jezelf verfrissen in de rivier.

Dag 7:  Beklimming naar het  Ala Kul meer

We beginnen de dag met een stevig ontbijt voordat we onze tenten afbreken. Vandaag maken we de 12 kilometer lange beklimming naar het Ala-Kul-meer, gelegen op 3500 meter hoogte! De afstand lijkt niet lang maar deze dag is fysiek heel uitdagend omdat we meer dan 1000 meter langsheen een steil pad omhoog wandelen. Onderschat deze tocht niet! 

Vergeet ook niet af en toe te stoppen en om te kijken want de uitzichten zijn fenomenaal! Onderweg passeren we ook langs een prachtige waterval.

Nadat we het gletsjermeer hebben bereikt, dat als bijnaam ‘de ongerepte diamant van de Karakol Canyon’ heeft, hebben we nog iets minder dan een uurtjte gaan voor we ons kamp bovenaan de oevers van het meer bereiken. 

We genieten van een welverdiende rust terwijl we de steeds veranderende kleuren van het water bewonderen. Het meer verandert elk uur van azuurblauw tot violet, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Kyrgyzstan Adventure Tour - Camping at Lake Ala Kul

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, avondmaal.
Overnachting: tent
Voorzieningen: geen

Dag 8: Ala Kul pas –  Altyn-Arashan Valley

Na het ontbijt pakken we onze spullen in en vervolgen we onze tocht. De totale afstand bedraagt vandaag ongeveer 17 kilometer. De afstand lijkt misschien niet zo lang maar ook vandaag wordt het een uitdagende trekdag.

We beginnen eerst met een 2-uur durende uitdagende klim naar de Ala-Kul bergpas, gelegen op 3850 m hoogte. Eenmaal we de top bereiken, krijgen we een fenomenaal panorama van de hoogste toppen van het Terskey Alatau-gebergte te zien: Karakol Peak, Djigit en de Oguz Bachi Peaks.

Die pieken creëren een heuvelrug die van oost naar west over de horizon gaat. We pauzeren hier even om te genieten van het prachtige uitzicht voordat we beginnen aan onze afdaling naar de Keldeke kloof en de Altyn-Arashan vallei (2600m).

Altyn-Arashan betekent ‘Gouden Spa’ en staat bekend om zijn hete zwavelbronnen. Het mineraalwater heeft een temperatuur tussen 40 en 50°C. Zodra we aankomen, nemen we een welverdiend therapeutisch bad in de overdekte warmwaterbronnen voordat we bij een pension gaan eten. Daarna zetten we het kamp op om nog een laatste keer in onze tenten te slapen. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, avondmaal.
Overnachting: tent
Voorzieningen: baden in warmwaterbronnen, buitentoilet

Dag 9: Laatste dag van de 4-daagste trektocht: Altyn-Arashan – Ak-Suu – Karakol

Na het ontbijt starten we de laatste dag van de trektocht. We wandelen ongeveer 19 kilometer langs de oever van de Arashanrivier richting het dorp Ak-Suu, het eindpunt van deze trektocht.

In de ochtend kunnen we ook nog even een bad nemen in de ‘verborgen’ warmwaterbronnen die we langs de rivier kunnen vinden.

Nadat we in het dorp toekomen, springen we in de auto en rijden we terug naar Karakol. Die avond mogen we genieten van een feestelijk avondmaal in het pension waar we ook op dag 5 verbleven. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, avondmaal.
Overnachting: Gedeelde kamer in een pension
Voorzieningen: Warme douche, westerse toiletten, wifi.

Dag 10:  Terugkeer naar Bishkek.

We genieten van ons laatste ontbijt samen voordat we rond 9 uur in de ochtend terugkeren naar Bishkek.

Vandaag wordt het een lange dag rijden (7 uur)! Onderweg stoppen we even om de Jeti Oguz Gorge te bezoeken en we houden een lunchpauze aan de zuidelijke oever van het Issyk-Kul meer waar we ook nog even kunnen zwemmen.

Top Things to do in Kyrgyzstan - jeti oguz - Journal of Nomads

Jeti Oguz

Wanneer we toekomen in Bishkek, zetten we iedereen af in een centrale plaats in Bishkek waar we gemakkelijk de wagens kunnen parkeren en het materiaal kunnen uitladen. Indien nodig, bellen we een taxi zodat je vlot je hotel of hostel kunt bereiken.

Dit is het moment waarop het 10-daagse avontuur voorbij is! ‘s Avonds is er nog de gelegenheid om af te spreken met de groep zodat we afscheid kunnen nemen met een hapje en drankje erbij.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Opmerking: deze reisroute kan worden gewijzigd in geval van weers- en andere onvoorziene omstandigheden.

In onderstaande video kan je bekijken hoe de tocht naar het Ala Kul meer in 2018 verliep:

https://www.youtube.com/watch?v=hhmCZ3ZxsaE&t

Deelnameprijs

Prijs voor de 10-daagse rondreis: 1100 euro per persoon (max. 15 personen)

 ONTVANG 10% KORTING OP DE TOTALE KOSTPRIJS VAN DEZE GROEPSREIS als je boekt voor 15 januari 2021!

Wat is inbegrepen in deze prijs?

 • Transport: minibus met AC en/of 4×4 SUV met ervaren chauffeur
 • Overnachtingen in gedeelde kamers bij gastgezin en in pension, gedeelde ruimte in joerts
 • Alle maaltijden vermeld in de reisbeschrijving
 • Alle activiteiten vermeld in de reisbeschrijving
 • Toegangskaarten voor Burana Tower, Fairy Tale Canyon, nationale parkgebieden in Karakol, warmwaterbronnen
 • 1 paard per persoon tijdens de 2-daagse paardentocht
 • Gecertificeerde lokale gidsen die ons vergezellen tijdens de twee tochten

Wat is niet in deze prijs inbegrepen?

 • Vliegtickets van en naar Bishkek
 • Verblijf in Bishkek (we kunnen je wel helpen bij het reserveren van een overnachting in Bishkek en vervoer van/naar de luchthaven)
 • Reisverzekering (verplicht om deel te nemen aan onze reis). 
 • Maaltijden die niet in de reisbeschrijving staan vermeld (er zijn mogelijkheden om snacks te kopen in een plaatselijke supermarkt voor we op de paard- en trektocht vertrekken)
 • Alcoholische dranken
 • Persoonlijke uitgaven en souvenirs
 • Privékamer in pension (in het pension deel je met 1 of 2 andere deelnemers een kamer. Als je een eigen kamer wil hebben, moet je dat van tevoren vermerlden en kunnen er extra kosten aan verbonden zijn). 
 • Kampeermateriaal: tent, slaapzak, slaapmatje (wij bieden je de mogelijkheid deze spullen voor de tocht te huren voor de prijs van max. € 10 per dag)
 • Aanvullende diensten: je kunt bvb. tijdens de 4-daagse wandeling naar het Ala-Kul-meer een persoonlijke porter aanvragen die je spullen (maximaal 15 kg) zal dragen (iets wat we heel sterk aanraden!!) Een plaatselijke porter vraagt €150 voor de 4 dagen (het geld gaat in z’n geheel naar deze kerel en z’n familie).

Wat je moet weten voor je deelneemt

 • Visum voor Kirgizië

Bij aankomst in Kirgizië krijg als Belg of Nederlander een gratis visum in de vorm van een stempel waarbij je 60 dagen lang in het land mag verblijven. 

 • Coronavirus

Vanaf 5 december 2020 zijn de grenzen van Kirgizië terug opent en verwelkomt het land toeristen. Momenteel kan je enkel via de luchthaven het land binnen, de landsgrenzen blijven momenteel nog dicht. Er wordt wel een coronatest (COVID-19 PCR test) vereist, maximum 72 uur voor aankomst, en je hebt een verklaring (ofwel PCR certificaat) nodig met een negatief COVID-19 testresultaat. 

 • Overnachtingen tijdens de 10-daagse rondreis

We hebben deze rondreis samengesteld met de bedoeling je een authentieke Kirgizische ervaring te geven.

Daarom organiseren we overnachtingen bij gastgezinnen, in pensions en in joerts, zodat je echt van de Kirgizische cultuur kunt proeven. We slapen in gedeelde ruimtes net zoals de Kirgizische families doen.

In de pensions heb je je eigen bed, bij het gastgezin en in de joert slapen we op dikke dekens op de vloer. Deze dekens zijn heel comfortabel en zacht en we kunnen je garanderen dat je lekker zult slapen! 

Tijdens de 4-daagse trektocht slaap je in een (eigen) tent dus neem zeker een goed slaapmatje en een warme slaapzak mee, want de nachten in de bergen kunnen koud zijn!

 • Toiletten in Kirgizië

Er zijn geen westerse toiletten te vinden wanneer we rondrijden of ons in afgelegen gebieden bevinden. Zelfs bij benzinestations of wegrestaurants zul je het moeten stellen met een hurktoilet (een goede oefening voor de beenspieren 😉 ).

Met uitzondering van de pensions waar er een warme douche en een westers toilet aanwezig is, zijn de meeste toiletten buiten te vinden in de vorm van een klein houten gebouwtje met een gat in de grond. Soms is er wc-papier maar breng zeker ook een rol (of twee) wc-papier mee op deze reis.

Tijdens het merendeel van deze reis zijn er ook geen warme douches beschikbaar (enkel wanneer we in een pension verblijven). Je kan je wel altijd verfrissen in de meren en rivieren.

Een typische ‘badkamer’ in een joertkamp

 • Eten in Kirgizië

Een typisch Kirgizisch ontbijt bestaat uit eieren, brood en/of havermoutpap.

De andere maaltijden bestaan meestaal  uit 2 gangen: eerst een hartig soepje, daarna een gerecht met schapenvlees, rundvlees en kippenvlees, geserveerd met noedels of rijst. Als je een vegetariër bent, laat het ons weten op het boekingsformulier zodat we maaltijden zonder vlees voor je kunnen regelen! 

 • Het weer in Kirgizië

Juli en augustus zijn de beste maanden voor paardrijden en trektochten in de bergen. De gemiddelde temperatuur in de bergen bedraagt overdag tussen 15 ºC en 25 ºC, de nachten kunnen kil zijn (tussen 0ºC en 5ºC).

Het weer in de bergen kan echter heel onvoorspelbaar zijn. Soms maken we 1 dag tijd zowel regen, sneeuw als zon mee. Breng dus warme en waterdichte kleding mee, geschikt voor alle weersomstandigheden.

 • Wat moet je zeker meenemen op deze reis

Omdat dit een avontuurlijke reis is, heb je een trekrugzak nodig waarin je je kleding, persoonlijke spullen, tent, slaapzak en matje kunt dragen. 

Wanneer je je inschrijft, krijg je van ons een gedetailleerd lijstje met alles wat je zeker moet meebrengen. 

Tijdens de 2-daagse paardentocht naar Son Kul en de 4-daagse trektocht naar Ala Kul ga je de spullen die je tijdens die dagen niet nodig hebt in een veilige plaatsen kunnen opbergen.

Onderschat de 4-daagse trektocht niet! We wandelen over ruw terrein, klimmen op steile hellingen en trekken op grote hoogtes (boven de 3000 meter). We raden ten zeerste een porter aan (€150 voor 4 dagen) !! Het geld gaat in z’n geheel naar deze kerel en terwijl jij je steentje bijdraagt aan de plaatselijke gemeenschap, draagt de porter jouw spullen zodat je ook meer van de trektocht zal kunnen genieten. 

Als je beslist om geen porter te nemen, probeer dan zo licht mogelijk in te pakken want je moet je eigen trek- en kampeeruitrusting en je persoonlijke voedingsvoorraad tijdens die 4 dagen zelf de bergen op en af dragen.

Kampeermateriaal zoals wandelstokken, tent, slaapzakken en slaapmatjes kunnen via ons worden gehuurd (niet meer dan €10 per dag). 

 • Elektronische toestellen opladen

We zullen slechts 3 dagen electriciteit hebben in de pensions om je telefoon, tablet of camera op te laden. Neem voldoende batterijen en een powerbank mee om je elektronische accessoires op te laden.

De stopcontacten in Kirgizië zijn dezelfde zoals in Belgie en Nederland dus je hebt geen adapter of wereldstekker nodig.

 • Zal deze reis gevaarlijk zijn?

We willen je een avontuurlijke ervaring geven, niet een gevaarlijke! Het grootste gevaar is dat je Kirgizië misschien niet meer wilt verlaten (daarom dat ik er bijna een volledig jaar heb doorgebracht en maar blijf terugkeren…).

Kirgizië is een van de veiligste landen in Azië. Om je veiligheid in de bergen te garanderen, worden we vergezeld door ervaren berggidsen die alle paden kennen. Veiligheid is onze prioriteit en we doen niets dat je in gevaar zal brengen!

Het enige gevaar is dat je verliefd zal worden op het land, de natuur en de mensen en er misschien niet meer zal willen vertrekken!

 • Moet ik ervaring hebben in kamperen/ paardrijden/ trektochten?

Je hoeft geen eerdere kampeerervaring te hebben maar je moet je er wel bewust van zijn waar je aan begint.

Dit is allesbehalve een luxueuze reis. Je moet je er dus goed bij voelen dat je dagenlang geen warme douche kan nemen (je kunt wel wassen in de meren of rivieren) en een boom of een gat in de grond als toilet te gebruiken.

Wanneer je je inschrijft, gaan we ook even naar je paardrijervaring polsen. Het is absoluut geen probleem als je nog nooit eerder op een paard hebt gereden. We zullen sowieso vooraf instructies geven en de paarden zijn het gewoon om onervaren ruiters op hun rug te dragen. Ze lopen heel langzaam, dus je hoeft alleen maar op het paard te zitten en te genieten van de rit. Er zullen ook enkele ervaren ‘horsemen’ meegaan met ons die je zullen begeleiden en helpen indien nodig.

De meeste deelnemers hadden voor deze reis nog nooit op een paard gezeten dus wees niet ongerust, we zullen je helpen!

Tijdens de trektocht helpen we elkaar met het opzetten van het kamp, het bouwen van een schuilplaats voor de regen en steunen we elkaar tijdens de steile en moeilijke delen van de tocht.

Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat de 4-daagse wandeling vrij zwaar kan zijn tijdens de beklimmingen. Als je op dagelijkse basis niet veel aan lichaamsbeweging doet, train dan zeker op voorhand en doe uithoudingsoefeningen voordat je aan deze trek begint.

Zelfs al heb je eerder een meerdaagse trektocht gedaan, onderschat de hoogte en het terrein niet. We maken geen ommetje het een park en we raden het je heel sterk aan dat je een porter inhuurt om je bagage te dragen. 

 • Hoog in de wolken

Tijdens deze reis bereiken we hoogtes van 3850 meter.

Tijdens de paardentocht naar het Son Kul meer (3000 m), krijg je de tijd om te acclimatiseren aan de hoogte. Hetzelfde geldt voor de trektocht. We wandelen op een gestaag tempo zodat je de tijd hebt om aan de hoogte te wennen.

De hoogste plaats die we bereiken is de Ala-Kul pas op 3850 meter en we kamperen 1 nacht op een hoogte van 3500 meter. Alle andere nachten slapen we op hoogtes van bij en onder de 3000 meter. 

Mocht je ooit last hebben gehad van hoogteziekte, vraag dan medisch advies voordat je deze tocht boekt.

Mocht je nog vragen hebben over deze 10-daagse avontuurlijke trektocht, aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen.


Boeking

Prijs deelname:

€1100 per persoon (10% korting als je boekt voor 15 januari 2021).

Schrijf je in voor 15 mei 2021 .


Beschikbaarheid:

2 – 11 JULI 2021 (nog 6 plaatsen beschikbaar)

1 – 10 AUGUSTUS 2021 (nog 7 plaatsen beschikbaar)

BOEK JE PLAATS HIER

Je deelname wordt bevestigd van zodra je het voorschot van €300 per persoon hebt betaald.

Het voorschot kan met een eenvoudige bankoverschrijving worden overgemaakt.  

Het resterende bedrag moet ten laatste op 31 mei 2021 worden betaald.

Zodra we je inschrijving hebben ontvangen, sturen we je via email de betalingsgegevens door. Je hebt dan 48 uur om het voorschot te betalen ter bevestiging van je deelname. Zo niet, dan moeten we je deelname annuleren en gaat je plaats naar de volgende persoon die boekt en betaalt!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, neem dan hier contact met mij op!

Annuleringsbeleid

Als je om welke reden dan ook je deelname aan deze tocht moet annuleren, wordt het voorschot niet terugbetaald (die hebben we nodig om zelf een voorschot te betalen op het logement, vervoer en activiteiten).

Mocht je het totale bedrag al hebben betaald, dan is dit ons terugbetalingsbeleid:

Vóór 31 maart 2021 – 100% van de totale reissom (minus het voorschot)
Tussen 1 april en 30 april 2021 – 70% van de totale reissom (minus het voorschot)
Tussen 1 mei en 15 mei 2021 – 50% van de totale reissom (minus het voorschot)
Na 31 mei 2021 – Geen terugbetaling mogelijk.

In het geval jij of wij deze tocht moeten annuleren vanwege onvoorziene omstandigheden of overmacht (politieke redenen, pandemie, natuurrampen, …), krijg je de volledige reissom terugbetaald, minus het voorschot. We bieden je ook de mogelijkheid om het voorschot naar het volgende jaar te verplaatsen en je zo een gegarandeerde plaats te geven op een van onze reizen in Kirgizië in 2022.


We kijken er al naar uit om je mee te mogen nemen op dit fantastische avontuur !!
We hopen je deze zomer te mogen verwelkomen in Kirgizië!

Cynthia & Aleksei