Kirgizië Reizen 2021- 8-daagse Overland Expeditie naar Kel Suu en Son Kul

Avontuurlijke Reizen – Avontuurlijke Groepsreis in Kirgizië

Neem in juni en september 2021 deel aan de 8-daagse Overland Expeditie doorheen Kirgizië!

BESCHIKBARE DATA:

20 tem 27 juni 2021 (nog 2 plaatsen beschikbaar)

1 tem 8 september 2021 (nog 6 plaatsen beschikbaar)

Wil je graag deelnemen? BOEK JE PLAATS HIER

EN ONTVANG 10% KORTING OP DE TOTALE KOSTPRIJS VAN DEZE GROEPSREIS!

(korting geldig tem 15 januari 2021)

In 2018 bracht ik bijna 12 maanden door in Kirgizië en ben ik echt verliefd geworden op de schoonheid van dit kleine Centraal-Aziatisch land!

Niet alleen zijn de bergachtige landschappen er adembenemend, Kirgizië is ook één van de weinige Centraal-Aziatische landen waar je nog steeds kennis kunt maken met de authentieke nomadische cultuur.

Na het grote succes van onze Avontuurlijke Reizen in 2018 en 2019 (bekijk de video hier), willen we reizigers opnieuw de kans geven om samen met ons op een nieuw offroad avontuur doorheen Kirgizië te gaan! 

Dit is wat onze deelnemers van de voorbije Offroad Avonturen vonden:

“Het was een ervaring om nooit te vergeten! Hoewel het voor mij een impulsieve beslissing was om deel te nemen,heb ik er absoluut geen spijt van! Ik kreeg een deel van de wereld te zien waar de natuur nog grotendeels ongerept is en waar de cultuur zoveel verschilt van de onze. Een geweldige eerste stap voor mij als beginnend reiziger!” – Isabelle, deelneemster Offroad Avontuur 2018

***

“Dit avontuur was gewoon fantastisch! Ik reis normaal alleen, maar ik ben echt blij dat ik me bij deze groep heb aangesloten! Het zou anders onmogelijk geweest zijn om  deze mooie plaatsen op m’n eentje te bereiken. Cynthia en Niko, heel erg bedankt om je tijd en ervaringen als reizigers met ons te delen. ” – Ignacio, deelnemer Offroad Avontuur 2018

***

“Deze reis is perfect voor avonturiers die de voordelen van een groepsreis wensen – je komt op heel afgelegen plaatsen die anders zelfstandig moeilijk bereikbaar zijn en je ontmoet gelijkgestemde mede-reizigers, maar je ervaart niets van de nadelen van een standaard groepsreis. Er is voldoende ruimte voor flexibiliteit en onafhankelijkheid – de deelnemers zijn vaak vrij om te kiezen of ze de dag al wandelend naar de hoogste bergtop willen doorbrengen of gewoon ontspannend lezend in de schaduw. Met een breed scala aan activiteiten, landschappen en plaatsen – sommige bekende, anderen ver buiten de gebaande paden – is deze reis een geweldige manier om Kirgizië te ervaren.” – Anita, deelneemster Offroad Avontuur 2019

***

“Het is een echt avontuur, je komt op prachtige plekken waar het heel moeilijk is om alleen te komen.  Je moet enkel voorbereid zijn om niet overal het comfort van warme douches, elektriciteit en internet te hebben, maar het is echt de moeite waard!” – Wilfried, deelnemer Offroad Avontuur 2019

De Off-road Avonturiers die ons vergezelden in 2018 en 2019

Klinkt een off-road avontuur doorheen wilde en ongerepte bergachtige landschappen naar één van de mooiste meren van Kirgizië je als muziek in de oren?

Zou je graag enkele nachten in een joert bij de Kirgizische nomaden willen doorbrengen en spreekt kamperen aan de oevers van rivieren in afgelegen valleien je aan?

Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan onze 8-daags Overland Expeditie doorheen Kirgizië!

De Overland Expeditie gaat op volgende data door:

20 tem 27 juni 2021 (nog 2 plaatsen beschikbaar)

1 tem 8 september 2021 (nog 6 plaatsen beschikbaar)

Wil je graag deelnemen? BOEK JE PLAATS HIER

EN ONTVANG 10% KORTING OP DE TOTALE KOSTPRIJS VAN DEZE GROEPSREIS!

(korting geldig tem 15 januari 2021)


Bekijk ook onze andere avontuurlijke reizen in Kirgizië:

14-daagse Best of Kyrgyzstan Avontuurlijke Rondreis en 10-daagse Avontuurlijke Tocht


Wat je mag verwachten op dit Offroad Avontuur

Tijdens deze roadtrip bezoeken we afgelegen plaatsen die anders moeilijk te bereiken zijn zonder een ervaren chauffeur en een 4×4-wagen.

We verkennen voor enkele dagen het afgelegen gebied rondom Kel Suu, een meer dat als één van de mooiste en meest spectaculaire bergmeren in Kirgizië beschouwd wordt. Kel Suu ligt in het westen van het Kolshaal-Too gebergte, vlabij de Chinese grens.

Kel Suu Lake Kyrgyzstan - Kyrgyzstan Travel Tour - 8-day Overland Expedition Journal of Nomads

Je krijgt de kans om er een paar wandelingen te maken, de plaatselijke herders te ontmoeten en zo meer over hun dagelijkse leven bij te leren, te paard het gebied te verkennen, het meer per boot te ontdekken of gewoon ontspannen te genieten van de schoonheid en stilte van de natuur.

We gaan ook een 600 jaar oude karavanserai bezoeken waar handelaars tijdens hun reis langsheen de Oude Zijderoute logeerden.

Tash Rabat, een 600 jaar oude karavanserai

Tijdens de laatste dagen van deze expeditie gaan we op een tweedaagse paardentocht waarbij we een paar prachtige bergpassen in de buurt van het Son Kul-meer oversteken.

Horseriding in Kyrgyzstan - horseback trek to Song Kol - Kyrgyzstan Tour - Journal of Nomads

We brengen ook een aantal nachten door in het joertkamp van nomadische gezinnen en de rest van de tijd kamperen we in de ongerepte wildernis van Kirgizië.

We organiseren deze tocht in samenwerking metonze goede vriend en lokale gids Aleksei van Kyrgyz Nomad. Toen Niko en ik in Kirgizië verbleven, heeft Aleksei ons de mooiste plekjes van het land laten zien en ons een geweldig inzicht in de cultuur gegeven.

Dit zijn wij (van links naar rechts): Aleksei – Cynthia – Niko

Tijdens de paardentocht zullen we ook vergezeld worden door ervaren gidsen en ruiters die ervoor zorgen dat we soepel onze weg doorheen de bergen vinden.

We kijken ernaar uit om je mee te nemen op dit offroad avontuur! Het wordt een ongelooflijk avontuur en een unieke gelegenheid om de schoonheid van een wonderbaarlijk land (één van mijn favoriete bestemmingen!) te ontdekken en de levensstijl van de Kirgizische nomaden te ervaren!


Overzicht van de reis

 • Wanneer: 20 tem 27 juni 2021 en 1 tem 8 september 2021
 • Start & Einde: Bishkek, Kirgizië
 • Transport: 4×4 SUV
 • Slaapplaatsen: joert en tent
 • Maximale groepsgrootte: 15 personen
 • Wie kan deelnemenDit off-road avontuur is geschikt voor avontuurlijk ingestelde reizigers vanaf 18 jaar. De gemiddelde leeftijd van de reizigers die tot nu toe hebben deelgenomen, ligt tussen de 25 en 65 jaar. De deelnemers zijn zowel van Belgische, Nederlandse als internationale afkomst (we hebben ook een Engelstalige beschrijving van deze tocht) die alleen, met een vriend(in) of met een partner deelnemen. Gezinnen zijn ook welkom op voorwaarde dat de kinderen minimum 12 jaar zijn en al ervaring hebben met kamperen.  

Wil je graag deelnemen aan dit avontuur?

BOEK JE PLAATS HIER

EN ONTVANG 10% KORTING OP DE TOTALE KOSTPRIJS VAN DEZE GROEPSREIS!

(korting geldig tem 15 januari 2021)

Onze “Offroad Avonturiers” in augustus 2019


8-daagse reisbeschrijving

Dag 1: Bishkek –Orto Tokoi reservoir – Naryn – Kok-Kiya Valley (Kel Suu gebied)

We ontmoeten elkaar vroeg in de ochtend in Bishkek en vertrekken om 6 uur in de 4×4 wagens. We hebben een 10 uur lange rit voor de boeg! 

We maken onderweg enkele stops zodat we onze benen kunnen strekken en genieten van de prachtige uitzichten. Eén van de haltes is het waterreservoir Orto Tokoi.

Orto Tokoi Water Reservoir Kyrgystan

We lunchen in een plaatselijk café in Naryn zodat je van enkele traditionele Kirgizische gerechten kunt proeven. Nadat we onze buiken hebben gevuld, gaan we weer op pad en rijden we naar de Kok-Kiya vallei, een gebied dichtbij grens met China.

Kyrgyzstan Travel Tour - 8-day adventure overland expedition

Onderweg worden we getrakteerd op spectaculaire landschappen van het At-Bashi gebergte en de Eki-Naryn Canyon.

We komen in de vroege avond aan in de vallei, waar we ons kamp opzetten bij de rivier. ‘s Avonds koken we samen ons avondmaal in de keukentent en genieten we van zowel de maaltijd als de spectaculaire zonsondergang in de vallei. 

Maaltijden inbegrepen: lunch, avondmaal.
Overnachting: tent
Voorzieningen: geen. Je kunt jezelf verfrissen in de rivier.

Dag 2 & 3: Op verkenning naar het Kel Suu meer

Na het ontbijt in ons kamp gaan we op verkenning naar het prachtige Kel Suu meer (ongeveer 1,5 km wandelen). Dit meer is één van de mooiste en meest unieke bergmeren van Kirgizië.

Het meer ziet eruit als een kronkelende kloof en werd duizenden jaren geleden gevormd door een zware aardbeving. Het is omgeven door honderden meters hoge kliffen met talloze grotten en nissen. Er is een klein eilandje in het midden van het meer dat je per boot kunt bereiken.

Je kunt het gebied zowel te voet, te paard of per boot verkennen. Je kunt een boot huren of een paard huren bij de plaatselijke herders. Je kunt ook zwemmen in het meer maar weet dat het water erg koud (rond de 6ºC) is! Aan het eind van de dag keren we terug naar ons kamp.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, avondmaal.
Overnachting: tent
Voorzieningen: geen. Je kunt jezelf verfrissen in de rivier.

Dag 4: Kel Suu – Tash Rabat

Na het ontbijt breken we ons kamp af en ruilen we de Kok Kiya-vallei in voor Tash Rabat. We rijden op off-road wegen langsheen de mooiste landschappen die je je maar kunt voorstellen.

We komen in de late namiddag in Tash Rabat toe waar we de nacht doorbrengen in een joertkamp en genieten van een heerlijk Kirgizisch avondmaal.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, avondmaal.
Overnachting: joert.
Voorzieningen: geen wi-fi, geen warme douche. Toilet is buiten.

Dag 5: Tash Rabat – Son Kul meer

We beginnen de dag met een lekker ontbijt in het joertkamp. Daarna bezoeken we Tash Rabat, een 15e eeuwse stenen karavanserai die vroeger dienst deed als een roadside herberg voor de handelaars en hun dieren die vroeger langs de oude Zijderoute reisden.

Na dit bezoek stappen we in de auto en vervolgen we onze roadtrip naar het Son Kul meer. We rijden het binnenland in, steken enkele prachtige bergpassen over voordat we het meer in de late namiddag bereiken.

Na aankomst krijgen we een avondmaal en overnachten we in een joertkamp.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, avondmaal.
Overnachting: joert.
Voorzieningen: geen elektriciteit, geen wi-fi, geen warme douche. Toilet is buiten.

Dag 6:  Paardentocht van Son Kul naar Kilemche 

We beginnen de dag met een typisch Kirgizisch ontbijt in de joert. Daarna klimmen we op onze paarden en rijden we naar de Kilemche vallei langsheen een prachtige bergpas.

We lunchen in de vallei en brengen de middag door met het verkennen van het gebied (te voet of te paard), waarbij we een kijkje in het leven van de nomaden en hun cultuur kunnen nemen. We overnachten in een joert waar we ook genieten van een lokaal bereid avondmaal.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, avondmaal.
Overnachting: joert.
Voorzieningen: geen elektriciteit, geen wi-fi, geen warme douche. Toilet is buiten.

Dag 7: Paardentocht van Kimeche Valley naar Son Kul meer

We beginnen onze dag met een ontbijt in de joert. Daarna springen we terug op onze paarden. Vandaag nemen we een andere route en steken we nieuwe bergpassen over om terug naar Son Kul meer te rijden.

We komen vroeg in de namiddag aan, dus er zal tijd zijn voor een duik in het meer, een wandeling of gewoon genieten van de schoonheid van het gebied. Je ontdekt ook meer over de wildernis en de vrijheid van het nomadische leven in Kirgizië.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt, lunch, avondmaal.
Overnachting: joert.
Voorzieningen: geen elektriciteit, geen wi-fi, geen warme douche. Toilet is buiten.

Dag 8: Son Kul – Bishkek

We beginnen onze laatste dag met een goed ontbijt en wat ontspanning voordat we terugkeren naar Bishkek. We rijden doorheen een prachtige bergpas en stoppen voor een korte wandeling naar een verborgen waterval.

We komen in de vroege avond toe in Bishkek. Daar zetten we iedereen af in een centrale plaats waar we gemakkelijk de wagens kunnen parkeren en het materiaal kunnen uitladen. Indien nodig, bellen we een taxi zodat je vlot je hotel of hostel kunt bereiken.

Dit is ook het moment waar het offroad avontuur erop zit! ‘s Avonds is er wel een mogelijkheid om nog eens af te spreken met de groep zodat we afscheid kunnen nemen met een cocktail erbij.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Opmerking: deze reisroute kan worden gewijzigd in geval van weers- en andere onvoorziene omstandigheden.

In onderstaande video kan je een deel van het off-road avontuur van vorig jaar bekijken:


Prijs van Deelname

Prijs voor de 8-daagse Overland Expeditie: 1000 euro per persoon (max. 15 personen)

ONTVANG 10% KORTING OP DE TOTALE KOSTPRIJS VAN DEZE GROEPSREIS als je voor 15 januari 2021 boekt!

Wat is inbegrepen in deze prijs?

 • Transport: 4×4 SUV met ervaren chauffeur
 • Overnachtingen in joerts
 • Huur van een grote tent die wordt gebruikt als keuken en ontspanningsruimte voor de groep
 • Alle maaltijden vermeld in de reisbeschrijving
 • Alle activiteiten vermeld in de reisbeschrijving
 • Toegangskaarten voor Tash Rabat
 • 1 paard per persoon tijdens de 2-daagse paardentocht
 • Gecertificeerde gids en ruiters die ons vergezellen tijdens de paardentocht
 • Grensvergunning voor het Kel Suu gebied

Kel Suu ligt vlak bij de Chinese grens en er zijn militaire checkpoints op de weg naar het meer. Iedereen die er naartoe wil, heeft een grensvergunning nodig. Om deze grensvergunningen voor je te kunnen regelen, vragen we je om een kopie van je paspoort door te mailen nadat je je deelname hebt geboekt.

Wat is niet in deze prijs inbegrepen?

 • Vliegtickets van en naar Bishkek
 • Verblijf in Bishkek (we kunnen je wel helpen bij het reserveren van een overnachting in Bishkek en vervoer van/naar de luchthaven)
 • Reisverzekering (verplicht om deel te nemen aan onze reis). 
 • Maaltijden die niet in de reisbeschrijving staan vermeld (er zijn mogelijkheden om snacks te kopen in een plaatselijke supermarkt voordat we off-road gaan)
 • Alcoholische dranken
 • Persoonlijke uitgaven en souvenirs
 • Kampeermateriaal: tent, slaapzak, slaapmatje (wij bieden je de mogelijkheid deze spullen voor de tocht te huren voor de prijs van max. € 10 per dag)

Wat je moet weten voor je deelneemt

 • Visum voor Kirgizië

Bij aankomst in Kirgizië krijg als Belg of Nederlander een gratis visum in de vorm van een stempel waarbij je 60 dagen lang in het land mag verblijven. 

 • Coronavirus

Vanaf 5 december 2020 zijn de grenzen van Kirgizië terug opent en verwelkomt het land toeristen. Momenteel kan je enkel via de luchthaven het land binnen, de landsgrenzen blijven momenteel nog dicht. Er wordt wel een coronatest (COVID-19 PCR test) vereist, maximum 72 uur voor aankomst, en je hebt een verklaring (ofwel PCR certificaat) nodig met een negatief COVID-19 testresultaat. 

 • Overnachtingen tijdens de 8-daagse rondreis

We hebben deze rondreis samengesteld met de bedoeling je een authentieke Kirgizische ervaring te geven. Daarom organiseren we 4 overnachtingen in een joertkamp zodat je echt van de Kirgizische cultuur kunt proeven.

In de joerts slapen we op dikke dekens op de vloer. Deze dekens zijn heel comfortabel en zacht en we kunnen je garanderen dat je lekker zult slapen! 

De overige nachten kamperen we in tenten dus neem zeker een goed slaapmatje en een warme slaapzak mee, want de nachten in de bergen kunnen koud worden.

 • Toiletten in Kirgizië

Er zijn geen westerse toiletten te vinden wanneer we rondrijden of ons in afgelegen gebieden bevinden. Zelfs bij benzinestations of wegrestaurants zul je het moeten stellen met een hurktoilet (een goede oefening voor de beenspieren 😉 ).

De meeste toiletten bevinden zich buiten in de vorm van een klein houten gebouwtje met een gat in de grond. Soms is er wc-papier maar breng zeker een rol (of twee) wc-papier mee te nemen op deze reis.

Wanneer we bij het Kel Suu meer kamperen, moet je je wel op je gemak voelen om in de grote wijde natuur naar het toilet te gaan. Je zal je ook niet kunnen douchen maar je kan je wel verfrissen in de rivieren en meren.

Een typische “badkamer” in een joertkamp

 • Eten in Kirgizië

Een typisch Kirgizisch ontbijt bestaat uit eieren, brood en/of havermoutpap.

De andere maaltijden bestaan meestaal  uit 2 gangen: eerst een hartig soepje, daarna een gerecht met schapenvlees, rundvlees en kippenvlees, geserveerd met noedels of rijst. Als je een vegetariër bent, laat het ons weten op het boekingsformulier zodat we maaltijden zonder vlees voor je kunnen regelen! 

 • Het weer in Kirgizië

Juni, juli en augustus zijn de beste maanden voor paardrijden en trektochten in de bergen. De gemiddelde temperatuur in de bergen bedraagt overdag tussen 15 ºC en 25 ºC, de nachten kunnen kil zijn (tussen 0ºC en 5ºC). Het weer in de bergen kan echter heel onvoorspelbaar zijn.

Het kan zijn dat we op 1 dag tijd zowel regen, sneeuw als zon kunnen hebben. Breng dus warme en waterdichte kleding mee, geschikt voor alle weersomstandigheden.

We weten nooit op voorhand welk weer we in de bergen zullen krijgen!

 • Wat moet je zeker meenemen op deze reis

Omdat de 4×4 wagen een beperkte bagageruimte heeft, moet je een rugzak meenemen waar je je kleding, persoonlijke spullen, tent, slaapzak en slaapmatje kunt inpakken.

Je hoeft je rugzak niet vaak te dragen, maar probeer je bagage tot een minimum te beperken. Na je inschrijving krijg je van ons een gedetailleerde inpaklijst met wat je zeker moet meebrengen.

Kampeeruitrusting zoals een tent, slaapzakken en slaapmatjes kunnen via ons worden gehuurd (niet meer dan € 10 per dag).

Breng ook een zonnebril, lippenbalsem, zonnebrandcrème en een lange broek mee voor de paardentrektocht. Als je de koude temperatuur van de meren kan verdragen (5 ºC), neem dan ook je zwempak mee!

 • Elektronische toestellen opladen

Tijdens deze reis zal het niet mogelijk zijn om je telefoon, tablet en/of camera op te laden. Breng dus genoeg reservebatterijen en een powerbank mee.

 • Is dit Offroad Avontuur gevaarlijk?

We willen je een avontuurlijke ervaring geven, niet een gevaarlijke! Het grootste gevaar is dat je Kirgizië misschien niet meer wilt verlaten (daarom dat wij er bijna een volledig jaar hebben doorgebracht…).

Kirgizië is een van de veiligste landen in Azië. Veiligheid is onze prioriteit en we doen niets dat je in gevaar zal brengen!

Het enige gevaar is dat je het hier zo fijn zult vinden dat je niet meer weg wil gaan!

 • Heb ik ervaring in kamperen / paardrijden nodig?

Je hoeft geen kampeerervaring te hebben, maar je moet wel weten waar je je voor aanmeldt. Dit is geen luxueuze reis, dus je moet je comfortabel voelen met weinig tot geen voorzieningen.

Tijdens de reis kan je geen warme douche nemen (je kunt je wel wassen in de meren en / of rivieren) en je moet op je gemak zijn om een boom, struik of een gat in de grond als toilet te gebruiken.

Wanneer je je inschrijft, gaan we ook even naar je paardrijervaring polsen. Het is absoluut geen probleem als je nog nooit eerder op een paard hebt gereden. We zullen sowieso vooraf instructies geven en de paarden zijn het gewoon om onervaren ruiters op hun rug te dragen. Ze lopen heel langzaam, dus je hoeft alleen maar op het paard te zitten en te genieten van de rit. Er zullen ook enkele ervaren ‘horsemen’ meegaan met ons die je zullen begeleiden en helpen indien nodig.

De meeste deelnemers hadden voor deze reis nog nooit op een paard gezeten dus wees niet ongerust, we zullen je helpen!

 • Hoog in de wolken

Tijdens deze reis bereiken we hoogtes van om en rond 3500 meter. Je zal de tijd krijgen om te acclimatiseren aan de hoogte maar moocht je ooit last hebben gehad van hoogteziekte, vraag dan medisch advies voordat je deze tocht boekt.

Mocht je nog vragen hebben over deze 8-daagse avontuurlijke reis, aarzel dan niet om me een mailtje te sturen.


Boeking

Prijs deelname:

€1000 per persoon (10% korting als je boekt voor 15 januari 2021).

Schrijf je in voor 15 mei 2021 .


Beschikbaarheid:

20 tem 27 juni 2021 (nog 2 plaatsen beschikbaar)

1 tem 8 september 2021 (nog 6 plaatsen beschikbaar)

BOEK JE PLAATS HIER

Je deelname wordt bevestigd van zodra je het voorschot van €300 per persoon hebt betaald.

Het voorschot kan met een eenvoudige bankoverschrijving worden overgemaakt.  

Het resterende bedrag moet ten laatste op 31 mei 2021 worden betaald.

Zodra we je inschrijving hebben ontvangen, sturen we je via email de betalingsgegevens door. Je hebt dan 48 uur om het voorschot te betalen ter bevestiging van je deelname. Zo niet, dan moeten we je deelname annuleren en gaat je plaats naar de volgende persoon die boekt en betaalt!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie, neem dan hier contact met mij op!

Annuleringsbeleid

Als je om welke reden dan ook je deelname aan deze tocht moet annuleren, wordt het voorschot niet terugbetaald (die gebruiken we om het voorschot op de accommodatie, vervoer en activiteiten te betalen van zodra deze is ontvangen).

Mocht je het totale bedrag al hebben betaald, dan is dit ons terugbetalingsbeleid:

Vóór 31 maart 2021 – 100% van de totale reissom (minus het voorschot)
Tussen 1 april en 30 april 2021 – 70% van de totale reissom (minus het voorschot)
Tussen 1 mei en 15 mei 2021 – 50% van de totale reissom (minus het voorschot)
Na 31 mei 2021 – Geen terugbetaling mogelijk.

In het geval jij of wij deze tocht moeten annuleren vanwege onvoorziene omstandigheden of overmacht (politieke redenen, pandemie, natuurrampen, …), krijg je de volledige reissom terugbetaald, minus het voorschot. We bieden je ook de mogelijkheid om het voorschot naar het volgende jaar te verplaatsen en je zo een gegarandeerde plaats te geven op een van onze reizen in Kirgizië in 2022.


We kijken er al naar uit om je mee te mogen nemen op dit fantastische avontuur !!
We hopen je deze zomer te mogen verwelkomen in Kirgizië!

Cynthia & Aleksei

Adventure Tours Kyrgyzstan - Journal of Nomads